Wanneer kunnen we de eerste editie verwachten?

Regelmatig krijg ik de vraag hoe het gaat met het magazine en wanneer we de eerste editie kunnen verwachten! Volkomen begrijpelijk, aangezien we er natuurlijk al een tijdje mee bezig zijn. In deze behind the scenes blog, leg ik graag een en ander uit!

vegan magazine, magazine, design, veganisme, vegan appeltaart
Preview

Het verloop

De tijd heeft me doen inzien dat het creëren van een digitaal en fysiek magazine niet iets is, wat je in 1 dag doet. Sterker nog, er komt zo onwijs veel bij kijken, dat de meeste bladen een jaar vooruit werken. Zo werk je in de lente 2019 al aan issue lente 2020. Inmiddels ben ik erachter gekomen, waarom dat zo is. Ik had echter niet zoveel geduld en wilde het liefst zo snel mogelijk aan de hele wereld laten zien wat voor moois we aan het creëren waren. Want als er iets is, wat ik erover kan zeggen, is dat het écht onwijs, ontzettend mooi wordt. En dat is tevens ook een belangrijke pijler binnen de organisatie. We leggen de focus op het design en de kwaliteit. Dat betekent dat de content tot in de details kloppend moet zijn. We willen geen half werk leveren.

In de praktijk bleek het al snel onrealistisch om zo snel het product te lanceren. Vooral wanneer je met een klein team werkt en weet dat ondernemen niet altijd over rozen gaat. Ook privé kunnen er zaken spelen die van invloed hebben op je het wel of niet tijdig producten te kunnen leveren. Daarnaast kom je, door steeds dingen te testen, steeds meer ‘bugs’ tegen, bijvoorbeeld in de webshop of op de website, ook hier gaat veel tijd inzetten, wanneer je team zo klein is.

Vooruit werken

En om die reden, heb ik ( Saonah ) besloten om ook een jaar vooruit te gaan werken. Dus er ligt een magazine wat qua product af is, maar niet passend is bij deze periode van het jaar. En dat wat we nu aan het creëren zijn, is dan klaar voor 2020. Tot die tijd hebben we ook alle tijd om de focus op de content te leggen voor de website en social media. Ik wil dat deze twee kanalen een verlengstuk worden van het magazine. Dat betekent dat je dit als het ware als digitaal magazine kunt zien. Zo kunnen we continu de kwaliteit waarborgen die we jullie, de dieren, de planeet, en onszelf verschuldigd zijn.

Dus tot zover de ontwikkelingen achter de schermen. We hopen jullie hiermee iets meer info te hebben gegeven, zodat je weet waarom alles iets langer duurt 🙂 En natuurlijk hopen we dat jullie net zo nieuwsgierig blijven!

Liefs, Saonah

chiajam, veganisme, vegan ontbijt, koffie
Delen