Het begin.

Als je mij 5 jaar geleden had verteld dat ik veganist zou worden, had ik je keihard uitgelachen en voor gek verklaard. Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik er zó actief mee bezig zou zijn, dat ik zelfs een magazine aan het opstarten zou zijn, had ik je helemáal voor gek verklaard.

Nooit heb ik gedacht dat ik ooit een tijdschrift wilde starten. En toch ben ik beland op het punt waarop ik opeens een klein beetje verstand van Indesign heb, en vol marketing en ondernemingsplannen aan het schrijven ben (met hele fijne en goede hulp!). Geloof me, dat had ik nooit zo bedacht voor mezelf ( ik wilde altijd dierenarts en zangeres worden hehe).

Artjournal/bulletjournal

 

omlijning, compositie, art journal, bullet journal, veganisme, vegan magazine

Het begon eigenlijk allemaal met mijn minor op de Kunstacademie in Maastricht. Ik moest daar een procesboek maken als logboek van mijn werk. Tijdens fotografie les, moest je iedere keer je foto’s uitprinten en meenemen. En voordat ik het wist had ik een hele verzameling van geprint materiaal. Het was als het ware een boekwerk vol met door mij gemaakte kunstwerken, papieren, schetsen, ideeën, lesmateriaal, eindresultaten, enzovoort. Ik vond het zó tof om steeds op die manier mijn eigen werk te kunnen bekijken en daardoor geïnspireerd te raken, dat ik had besloten om het ruwe gedeelte hiervan te gebruiken als concept voor mijn procesboek. Ik heb toen tweedehands een boekje gekocht en al mijn werk en verslagen over de bladzijdes heen geplakt.  Hierdoor werd het een soort bulletjournal/art journal ( iets wat ik altijd al tof vond om mee te experimenteren).

fotografie, fotograferen, ontwerpen, design, vegan magazine nederland, vegan nederland, veganisme

Fotografie opdracht.

Ik ben een maker.

Ik vond het onwíjs mooi om een bundeling in mijn handen te hebben, met alles wat mij inspireerde maar ook alles wat úit die inspiratie was ontstaan. Bezig zijn met je handen is nou eenmaal onwijs mindfull en rustgevend en het eindresultaat is altijd net even anders. Dit is waarom ik enorm veel hou van koken maar ook van creëren ( of dat nu schrijven is of fotograferen, als ik maar iets aan het maken ben).

Ik merkte ook tijdens mijn afstudeer project dat ik meer inzichtelijk te werk kon gaan, wanneer ik documenten/verslagen en ontwerpen had uitgeprint. Vaak legde ik dit gespreid op de grond en hierdoor kreeg ik weer nieuwe ideeën. Zie je me al zitten?

Op het moment dat ik helemaal vastliep in mijn creatieve proces en niet wist welke kant ik op moest, ontstond het idee dat het een magazine/art journal moest worden. Zo, daar had ik even nooit eerder over nagedacht maar ik vond het eigenlijk best een goed idee van mezelf. Het was namelijk hét medium waarbij ik al mijn liefde voor al mijn creatieve uitspattingen kon combineren. Niet alleen kon ik verhalen vertellen door te schrijven, ik kon ook mijn concepten kwijt binnen fotografie en design. Destijds was het vooral een afstudeerproject. Pas nadat ik zoveel overweldigende reacties kreeg van mensen die een exemplaar wilden bemachtigen, besefte ik me, dat ik dit natuurlijk veel vaker kan doen. Waarom niet gewoon doorgaan? Waarom niet per kwartaal 1 editie uitbrengen? Ik had er tenslotte zó ontzettend veel plezier in, in het maken.

Hoe gaat het nu?

Echter, wanneer je besluit er daadwerkelijk je bedrijf van te maken, komt er zoveel meer bij kijken dan slechts het ‘maken’. Om die reden was het hier allemaal wat stiller. Op dit moment is het marketingplan zo goed als af, dat betekend dat we nu vol in de productie kunnen. Ik kijk er ontzettend naar uit om weer echt creatief aan de slag te mogen gaan, ook al heb ik onwijs veel geleerd van dit zakelijke gedeelte. Op dit moment is het dus nog stil, maar stil zitten doe ik nooit.

Tot snel.

Liefs, Saonah

Kunsteducatie, dutchvegan, vegan recept, veganisme, vegetarisme, veganist

 

 

Delen