Sinds ik deze marinade heb ontdekt, gebruik ik het bijna overal voor. Tofu, tempeh, wokreepjes maar ook kipstuckjes. En deze gaan heerlijk samen in combinatie met de romige avocado en frisse rode kool.

Benieuwd naar dit top recept? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?

  • 1 pakje kipstuckjes van Vivera of de Vegetarische Slager
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 avocado
  • 2 á 3 wraps
  • Verse rode kool
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Wat moet je doen?

  1. Maak de marinade aan door de knoflook te mengen met de ketjap, sambal en bruine suiker. Voeg vervolgens de kipstuckjes hieraan toe en laat dit geheel intrekken. Het lekkerste is zo lang mogelijk maar minimaal 15 minuten.
  2. Hierna bak je de kipstuckjes in een pan met olie. Bak ze net zo lang totdat ze knapperig bruin zijn. Snij de avocado in blokjes en de rode kool in reepjes. Ik heb de wraps kort even opgewarmd in de grillpan. Hierdoor krijgen ze net iets meer bite.
  3. Voeg alles toe in een wrap, rol hem op en eet smakelijk 😉

P.s. Je kunt de avocado en rode kool ook prima vervangen door alle andere groenten zoals bijvoorbeeld gegrilde courgette of taugé met pindasaus. Dit is in principe een standaard marinade die je met vanálles kan combineren 😉

Hoe eet jij het liefst deze kipstuckjes? Laat het ons weten in de comments!

vegan recept, kipstuckjes, vivera, vegetarische slager, wraps, vegan wraps, veganisme, veganist, veganistisch, vegan avondeten, veganistisch avondeten, marinade voor kip

Delen