Visie

Dutchvegan streeft ernaar om middels een creatieve en educatieve wijze meer bewustwording te creëren om  zoveel mogelijk het welzijn te vergroten van mens, dier en planeet. We willen vooruitstrevend zijn en in blijven spelen op nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van veganisme en dit vertalen naar de kwalitatief sterke content die we leveren en delen.

Missie

Wij willen een wereld creëren van geweldloosheid en gelijke rechten en zonder exploitatie van dieren. Dutchvegan hoopt de stap naar een veganistische levensstijl te verkleinen. Dit doen we door jou in alle gemakken te voorzien. Ben je opzoek naar meer inspiratie om lekker en plantaardig te gaan koken? Wil je die stap zetten naar een duurzame en bewuste manier van leven?

Wij  laten je zien hoe je simpel en snel vegan gerechten op tafel tovert, maar ook hoe je plantaardige bacon maakt bijvoorbeeld d.m.v rijstpapier. We vertellen je over cosmetica en fashion maar gaan ook inhoudelijk dieper in op de filosofie achter het veganisme.

Dutchvegan wordt gemaakt door en voor Nederlandse veganisten. Wij willen de online community vertalen naar een offline versie. Elkaar inspireren en motiveren, want samen maken we verschil.  

Onze edities worden geprint op biologisch afbreekbaar materiaal en veganistische inkt. Wil je toch liever digitaal de magazines ontvangen? Dutchvegan is ook perfect leesbaar op je smartphone of tablet.

 

Het team

Saonah Viane

Oprichtster

Saonah Viane, dutchvegan magazine

Mijn naam is Saonah Viane. Ik ben oprichtster van Dutchvegan Magazine. Afgelopen november ben ik afgestuurd aan de Academie voor Popcultuur.  Voor mijn afstudeerproject was ik op zoek naar een vorm waarin ik mijn liefde voor schrijven, fotografie, filosofie en boven alles, mijn liefde voor veganisme kon combineren. Hieruit is Dutchvegan ontstaan. Ik wilde een concept neerzetten die ons uit de digitalisering trekt, een momentje voor jezelf creëert maar waardoor je toch geïnformeerd en geïnspireerd raakt.