Mr.Goodiebag, proefparade 2018, Ivehadamexperience, foodblogger, blogger event, veganisme, vegan event, dutchblogger, vegan blogger, dutchvegan, vegan magazine nederland

Mr.Goodiebag

Afgelopen zaterdag vond de Proefparade 2018 plaats in het Kimton Dewitt Hotel in Amsterdam. Sytse van Het Groenebroertje vroeg mij mee als introducee en natuurlijk kon ik daar geen nee op zeggen!

Mr.Goodiebag

De Proefparade wordt jaarlijks georganiseerd door de organisatie Mr. Goodiebag. Dit is een exclusief event waarbij bloggers kennis mogen maken met de nieuwe foodtrends van 2018. Het is eigenlijk een soort brand dating/netwerken. Het event begon al heerlijk bij binnenkomst met een goedgevulde goodiebag én een Gin Tonic. Hierna werd de zaal geopend en had je rustig de tijd om langs alle merken te gaan en te kletsen met de ondernemers. Er was daarnaast ook genoeg te doen! Je kon heerlijke risotto proeven bij Creuset, zoute abrikozen proeven bij Terra Sana, een sushi workshop volgen én er werd live ijs gemaakt door middel van stikstof.

Stikstof ijs

Kimton de witt hotel, stikstof ijs, stiktof, vegan ijs, sorbet ijs, chefkok, vegan recept, blogger event,food blogger, dutchvegan, veganisme, vegan amsterdamBij binnenkomst van het event kreeg je een nummer. Halverwege het event werd je nummer opgeroepen en mocht je met een groepje naar een andere ruimte, waar ze lieten zien hoe je ijs maakt van stikstof. Onze chef kok had van te voren had een heerlijke siroop gemaakt van onder andere passievrucht en koffie bonen. Vervolgens voegde hij hier dus stikstof aan toe en bleef ondertussen goed roeren. Door de aanraking met zuurstof, bevriezen de ingrediënten waardoor je dus ijs krijgt. Naast dat het onwijs indrukwekkend is om te zien, was het ook nog eens enorm lekker!

 

 

Terra Sana

Bij  de stand van Terra Sana was enorm veel te doen. Je kon onder andere een gezouten abrikoos proberen. Dit is dé gezondheidssnack in Japan. Je mocht dit voor de camera uittesten want de reacties verschillen in al zijn heftigheid enorm per persoon. Het heeft namelijk een hele zware zoute gefermenteerde smaak, waar je echt van moet houden. Ik vond het niet heel vies maar ook niet heel lekker. Eigenlijk ben ik er gewoon nog niet helemaal uit wat ik er nou wat vindt haha.

Daarnaast deelden ze onder andere lekker Miso soep uit en gaven ze een workshop sushi maken. Alles was geïnspireerd op hun Japanse lijn en daar hoort, uiteraard, sushi bij!

Ik maakte een sushi rol met een vegan worst, avocado, komkommer, mayonaise en rode bieten sushi ( vandaar de mooie kleur!). Hij was echt super lekker, ik nam ook een rolletje mee naar huis.

sushi, vegan sushi, vegan sushi rolls, rode bieten sushi, vegan mayonaise, terra sana, japan, sushi workshop, sushi maken, vegetarische sushi, veganistische sushi, vegan worst, ecoplaza, terra sana japan, avocado recept, avocado maki

Het hele event was een enorm leuke ervaring. Tof om kennis te mogen maken met een merk als Terra Sana, maar ook Potverdorie, die jam maken van fruit als product van en dus tegen de voedselverspilling. Zij gaan een paar keer per week langs supermartken om groenten en fruit mee te nemen die niet meer geschikt zijn voor de verkoop. Hier maken ze dus hele lekkere jam van of chutney.

Ik heb ook kennis gemaakt met Biobites, zij maken op basis van kokos of lijnzaad gedroogde snacks (en die zijn echt zó lekker en zó smaakvol!). Dit soort mooie merken kende ik eigenlijk nog niet maar past natuurlijk enorm goed in een duurzame levensstijl. Tevens kreeg ik va Creuset nog 2 super mooie schaaltjes mee naar huis, die kan ik dan weer gebruiken om heerlijke recepten voor jullie te maken.

Daarnaast ben ik ook ontzettend blij met de mooie goodiebag. Op de Proefparade zelf was helaas niet elk merk vegan, maar alles wat in de goodiebag zat gelukkig wel. Ik ben erg blij met de producten!

Bedankt voor de mooie ervaring en hopelijk tot volgend jaar!

goodiebag, Mr Goodiebag, Proefparade 2018, ivehadamexperience, vegan amsterdam, vegan goodiebag, spa kokos, sunbreaks, terra sana, biobites, potverdorie, voedselverspilling, veganisme, veganist, foodblogger, blogger, vegan blogger, vegan event, creuset, le creuset

 

een vegan meisje, saonah, dutchvegan, vegan magazine nederland, biobites, potverdorie, potverdorie jam, kimton de witt hotel, vegan amsterdam, le creuset, terra sana, biobites, vegan event, vegan blog

Delen