In de loop van de jaren heb ik een ware koffie met melk verslaving ontwikkeld. Inmiddels had ik als vegan zijnde het mezelf makkelijk gemaakt door zwarte koffie te leren drinken, aangezien plantaardige melk nog niet overal op de kaart staat of bij iedereen in de keuken staat. Zo kon in ieder geval altijd en overal koffie drinken.

Toch blijf ik een sucker voor koffie met melk, cappuccino’s, espresso macchiato’s, latte macchiato’s, you name it, I love it! Helaas kan mijn¬† lijf niet meer dan 1 a 2 bakken koffie aan per dag, waardoor ik genoodzaakt was, iets anders te drinken. Het liefst wel een warme drank met dus veel melk.

En toen stuitte ik op dit recept, de London Fog, of te wel, een Earl grey Latte. Vroeger als kind dronk ik al vaak thee met melk en ik vond het heerlijk! Dit recept is iets uitgebreider aangezien hier nog vanille, ( oorspronkelijk ook lavendel ) en agave siroop doorheen gaat. Daarnaast gebruik je ook opgeschuimde melk, wat het nog romiger maakt.

Ik heb het recept geveganised en moet dit uiteraard met jullie delen!

Wat heb je nodig?

  • 1 zakje earl grey of 1 eetlepel losse thee poeder
  • een half dopje vanille essence
  • 2 theelepels agave siroop
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • 200 milliliter ongezoete sojamelk
  • 150 milliliter kokend water

Wat moet je doen?

Verdeel de 150 milliliter water over de 2 glazen en trek de thee hierin. Omdat je het gaat mengen met de melk, mag ie vrij sterk gezet worden, dus een stuk donkerder dan je waarschijnlijk normaal zou drinken. Schuim de melk op met een melkopschuimer en voeg hier tevens de agavesiroop en de vanille bij.

Verdeel de melk over de 2 glazen. Top het af met een beetje kokosbloesemsuiker.

 

Heb je dit recept gemaakt? Tag ons dan met @dutchveganmagazine.

Ps. Wil je wat lekkers erbij? Probeer dan eens deze heerlijke vegan bounties. 

 

Delen