Voordat ik veganist werd at ik kilo’s Bounty weg. Diegene die ooit heeft bedacht om kokos te combineren met chocolade is een held. Helaas moeten we als veganist zijnde, de originele bounty missen omdat ze (nog niet) vegan zijn. Gelukkig heb ik een recept uitgevonden waarmee je niet alleen super lekkere Bountyrepen kunt maken, ze zijn ook nog eens vrij van geraffineerde suiker. Wat wil een mens nog meer?

Dit heb je nodig voor de repen:

  • 250 gram kokosrasp
  • 4 dadels
  • 4  eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 2 theelepels agave siroop

Wat moet je doen?

  1. Mocht je verse of gedroogde dadels gebruiken, laat deze dan minstens een half uurtje weken in kokend heet water. Gebruik je gewelde dadels, dan hoef je dit niet te doen. Doe de kokosrasp, 1 eetlepel koksolie en de dadels in een keukenmachine tot dat dit tot een plakkerige massa wordt. Vorm hier ballen of reepjes van ( bounty achtige vormen), leg dit op een bakpapier en laat heel even opstijven in de koelkast of vriezer.
  2. Vervolgens maak je de chocolade. Je kunt ook 70 % pure chocolade gebruiken, echter is hier vaak toch suiker aan toegevoegd. Uiteraard is dit suikergehalte dan wel stukken minder dan in normale pure chocolade of laat staan melk chocolade ( not vegan though). Voor de eigengemaakte chocolade laag, laat je 3 eetlepels kokosolie smelten in een pan, vervolgens voeg je hier 2 theelepels agavesiroop aan toe en de cacaopoeder. Meng dit goed door elkaar, je wilt geen klontjes cacao meer zien.
  3. Haal de balletjes/repen uit de koelkast en dip ze in de chocolade. Doe dit totdat ze helemaal bedekt zijn. Vervolgens leg je ze in een bak/bord of schaal die je bedekt hebt met bakpapier. Laat de bounty repen vervolgens weer opstijven in de koelkast voor minimaal 3 kwartier.
  4. Hierna zijn ze klaar om verorberd te worden. Eet smakelijk!

vegan bounty, bounties, suikervrij bounty, vegan recept, vegan snacks

 

 

Delen