Sinds ik 3 jaar geleden veganist werd, heb ik ontdekt dat er ook zoiets bestaat als vegan evenementen. Hoe leuk! Dit zijn vaak events waarbij ondernemers hun vegan producten kennis laten maken met hun doelgroep.

Als veganist zijnde betekend dit vaak, dat je helemaal los kunt gaan met hapjes. Er is vaak sushi, pizza’s, burgers, donuts, blissballs, chocolade, roti,  pannenkoeken, saté, noem het maar op. Alles wat je niet even standaard vegan in de supermarkt kunt kopen, is daar te vinden. Denk dus ook aan kleding, schoenen en cosmetica. Daarnaast zijn ook organisaties als Bite Back, Animals Rights en de Nederlandse Vereniging van Veganisme vaak aanwezig.

Ik vind het zelf ontzettend leuk om naar dit soort events toe te gaan. Niet alleen om het heerlijke eten, er worden ook vaak workshops en lezingen gegeven. Daarnaast is het ook de ultieme gelegenheid om kennis te maken met andere veganisten en jezelf dus te omringen met  ‘like-minded people’.

Aanstaande zondag 18 februari vindt er weer een Vegan fair  plaats en dit maal in Groningen. Goed nieuws dus voor alle mensen die in het Noorden wonen en normaliter vaak ver moeten reizen voor dit soort events. De dames van Wander Woman hebben dit georganiseerd. De fair bestaat uit 19 ondernemers en dit jaar staan wij ook met onze organisatie op het event. We delen gratis receptenkaartjes uit, heerlijke hapjes en gaan graag in gesprek met jou over het magazine. Je kunt hier óok onze proefeditie inzien.

Het event duurt van 10.00 tot 14.30 en vindt plaats in De Oude Gasfabriek. Op de beneden- en boven verdieping staan alle standhouders en op de bovenste verdieping kun je tevens een heerlijk hapje eten in het restaurant. Daarnaast zijn er ook interactieve lezingen en kun je genieten van live muziek.

Mocht je daarna nog een plekje over hebben, ga dan zeker even langs bij Anat. Zij biedt onder andere heerlijke taartjes en drankjes aan.

Blijf je gezellig tot de avond hangen? Pizzeria Palermo serveert vegan pizza’s met plantaardige kaas én salami. Groningen is dus echt een walhalla als je veganistisch eet!

Mocht je zondag nog niks te doen hebben? Kom dan zeker even langs. Wij zouden het ontzettend leuk vinden om even met je kletsen, de entree is gratis, het is informatief en inspirerend maar boven alles, ontzettend gezellig.

Zien we je daar?

Liefs, Saonah

 

Social media

Het evenement is te vinden op Facebook Vegan Fair

Voor het programma zie de website van  Wander Women

 

Route beschrijving

Delen