Onlangs deelden we een heerlijk zomers recept met kipstuckjes, appel en spinazie. Omdat we tot nu toe een prachtige zomer hebben, hebben we nóg zo’n heerlijk recept voor je. Een salade met gegrilde perziken, linzen en geroosterde hazelnoten. Jazeker, ook deze keer gaan we wederom fruit toevoegen in onze salade. Hierdoor wordt het heerlijk licht, fris, zoet en krijg je ook nog een extra vitamine boost. Perfect voor deze warme dagen!

Laten we snel beginnen!

 

Wat heb je nodig voor de salade? (1 grote portie)

  • 1 zakje veldsla
  • een halve komkommer
  • 30 gram hazelnoten
  • 2 perziken
  • 1 blik linzen

Voor de goddelijke dressing:

  • 1 theelepel olijfolie, mosterd en balsamico azijn
  • 2 theelepels agave siroop
  • Een snufje knoflook- en ui poeder
  • Een snufje zout en peper

Verder heb je nog een grillpan nodig en een spiralizer of dunschiller.

Wat moet je doen?

  1. Zet de grillpan aan op hoog vuur en laat de pan goed heet worden. Vervolgens rooster je de hazelnoten tot ze goud bruin zijn. Doe ze daarna in een bakje en laat even afkoelen.
  2. Hierna snij je de perziken in repen. Deze ga je ook zonder olie grillen in de grillpan. Hou ze goed in de gaten en keer ze af en toe om. Je wilt dat de perziken zachter worden en van die mooie grill strepen krijgen!
  3. Ondertussen doe je in een kom of op een bord een zakje veldsla. Van de komkommer maak je mooie slierten door ze door je spiralizer te halen of ze in hun geheel te schillen met de dunschiller. Vervolgens voeg je de komkommer bij de salade. Giet het blik linzen af en verdeel over de borden. Voor de dressing meng je alle ingrediënten door elkaar tot alles goed gemengd is.
  4. Wanneer de perziken gegrild zijn, verdeel je deze over je salade, voeg hier de hazelnoten aan toe en als laatste stap, sprenkel je de dressing erover heen.

Eet smakelijk!

Ps. Heb je dit recept ook gemaakt? Tag ons dan, dat vinden we leuk!

hazelnoten, geroosterde perzik, vegan salade, zomerse salade, linzen salade, vegan salade

Delen