veganisme, veganist, veggieworld, events, vegan nederland, proveg, proveg nederland

Gezellig tafelen tijdens Veggieworld in de Jaarbeurs in Utrecht.

Afgelopen weekend was het weer zo ver. Veggieworld 2018. Ieder jaar verheug ik me weer op welke vegan evenementen er dit jaar allemaal zijn, wat voor nieuwe ondernemers erbij zijn gekomen, de lezingen en ál het lekkere eten dat je daar kunt scoren!

Dit keer stonden we niet als standhouder op het Veggieworld event maar ging ik ( Saonah) als bezoeker. Ik ben zelf nu 3 jaar veganist en in het begin heb ik me vaak enorm eenzaam gevoeld. Ik was de enige veganist in mijn omgeving en had het gevoel dat niemand me echt begreep. Via sociale media leerde ik steeds meer veganisten kennen en inmiddels mag ik een groot groepje daarvan, benoemen tot mijn vrienden.  Onze thuisbasis zit echter flink verspreidt over het hele land en dit soort events zijn een prachtige en leuke manier om elkaar weer te ontmoeten!

Veggieworld was op zaterdag en zondag in de Jaarbeurs in Utrecht en is de grootste internationale veggie beurs van Europa, georganiseerd door Ik ben op zaterdag gegaan en het was ongelooflijk druk. Het toffe aan dit soort events is dus dat je gelijk gestemden treft. Er zijn in Nederland naar schatting zo’n 70.000 veganisten. Dat is relatief weinig, echter op dagen als dit merk je daar dus helemaal niks van. Het fijne is ook dat je zeker weet dat alles daar 100 % veganistisch is, zo hoef je niet meer elk etiket te lezen.

Vegan ondernemers krijgen de kans om hun prachtige producten te tonen en verkopen aan hun publiek en het publiek heeft de mogelijkheid om alles te kopen en proberen wat ze nodig hebben. Sommige producten zijn namelijk lastig te verkrijgen in standaard winkels zoals cosmetica, slagroom, ei vervangers, kleding of bijvoorbeeld donuts en cupcakes.

Mocht je nog nooit op zo’n event zijn geweest, dit is een beetje wat je kunt verwachten:

Het aanbod

  • Ongelooflijk veel eettentjes. Van taarten, cupcakes, croissantjes en kaasbroodjes tot sushi, wraps en burgers. Alles is er. Je kunt het daar ter plekke gezellig aan tafeltjes opeten of je laat het bijvoorbeeld inpakken en neemt het mee naar huis. Perfect om de volgende dagen nog heerlijk te genieten en terug te denken aan het leuke event!
  • Cosmetica. Er is altijd enorm veel keus aan cosmetica. Van tandpasta’s tot dagcrème, oliën of zelfs parfum.
  • Kleding.T-shirts en hoodies met toffe vegan quotes erop, maar ook fairtrade kleding, vegan leren schoenen en tassen.
  • Lezingen. Er is een enorme diversiteit aan sprekers. Zelf ging ik dit jaar naar de lezing van Go With The Glow en Miro Kloosterman maar je kon bijvoorbeeld ook naar lezingen van diëtisten, yogi’s, topsporters of dierenrechten organisaties.
  • Workshops. Ieder jaar geven een aantal mensen vegan kookworkshops zodat je zelf thuis direct aan de slag kunt.

    Lobke Faasen, veganisme, dutchvegan, vegan magazine nl, veganist, veggieworld, proveg NL, proveg, Viva las Vega's

    Lezing door Lobke Faasen.

Ik heb echt een enorm leuke en inspirerende dag gehad en ik kan niet wachten op het volgende event! Ben jij ook naar Veggieworld geweest? En wat vond je ervan?

Delen