De dagen worden weer verlicht met hemelse zonnestralen. De ochtenden zijn helderder, de avonden langer, de mensen vrolijker en de stranden voller. Het begint eindelijk zomer te worden. Een periode waarin alles lichter voelt. De periode waarin je ook zín hebt in iets lichters, iets fris. Laat ik hier nou een heerlijk recept voor hebben! Met deze gloeiende temperaturen hebben we natuurlijk geen zin om uren in een dampende keuken boven het fornuis te hangen. We willen snel en makkelijk en daar is deze salade perfect voor!

Het is een heerlijk frisse salade die je gemakkelijk kunt maken met eventuele leftovers. En ook dáar wil ik het even met je over hebben. We zijn namelijk druk bezig met de eerste echte editie van Dutchvegan Magazine. We zijn de leukste en meest creatieve concepten aan het bedenken en uitvoeren. Een daarvan wordt een weekplanner, waarbij we jou gaan helpen met het opzetten van een gezonde vegan wekelijkse meal prep. Ons doel is namelijk om mensen te inspireren plantaardig te eten, máar we willen ook zo min mogelijk waste. Om ervoor te zorgen dat jij een volwaardig plantaardig dieet kunt volgen, alles binnenkrijgt wat je nodig hebt, duidelijk voor ogen hebt wat je daarvoor moet aanschaffen en koken, en ook nog eens zo weinig mogelijk hoeft weg te gooien, maken wij een meal planner voor je.

Dit helpt jou ook om creatiever naar je voorraad te kijken! Hierdoor is onder andere dit recept ontstaan die je nu alvast kunt maken.

Wat heb je nodig?

  • 2 handen spinazie
  • 1 hand ijsberg sla
  • augurk (4 cocktail augurken of 1 grote)
  • 200 gram kikkererwten (een half blik)
  • een half pakje kipstuckjes (gemaakt met déze marinade)
  • een halve elstar appel
  • 1 artisjok uit blik
  • 1 eetlepel tahin
  • 2 theelepels water

Wat moet je doen?

  1. Scheur de spinazie in grove stukken. Voeg hier de kikkererwten en kipstuckjes aan toe. Snij de appel en artisjok in kleine stukjes en voeg dit bij de rest. Vervolgens meng je tahin met het water tot dat dit een vloeibare dressing wordt.  Hussel alles door elkaar, giet de dressing erover heen en klaar is kees!

Het resultaat is een heerlijke lichte maar gezonde salade!

Eet smakelijk!

Delen